Sofia Startup Weekend 12-14.11.2010

Posted on Posted in conferences


България за първи път ще стане домакин на „Стартъп Уикенд” – тридневен уъркшоп, насърчаващ обучението, обмяната на идеи, опит и контакти между настоящи и бъдещи предприемачи. Организатор за България е инвестиционата мрежа CEE CHIPS, чиято основна дейност е свързване на предприемачи и инвеститори в Централна и Източна Европа. Събитието ще се състои от 12-14 ноември 2010 в София в сградата на основния местен партньор – SAP Labs България на адрес: бул. Цар Борис III, 136А.

„Стартъп Уикенд София” има за цел да събере на едно място хора с идеи за стартиране на бизнес, ментори от различни области на икономиката и успешни предприемачи. Те сформират екипи, които в продължение на три дни разработват потенциални бизнес идеи, представени от самите участници. Крайната цел на събитието е сформираните екипи да достигнат от идейно ниво до практическото стартиране на бизнес.

„Стартъп Уикенд” е неправителствена организация, базирана в Сиатъл, САЩ. За своите три години съществуване, тя е организирала над 115 уъркшопа в повече от 25 държави в цял свят. В тях са взели участие над 15 000 предприемачи, а досега са реализирани над 560 бизнес начинания. Само през 2010-та година се предвижда да се проведат 60 събития, като България за пръв път ще бъде в списъка с домакини.

Мотото на иницитивата е: “Без приказки. Само действие.” („No talk. All action.”) Организаторите от CEE CHIPS споделят: „С това събитие, ние целим да помогнем на предприемачите в България да предприемат конкретни действия за реализацията на своите идеи.”

Цената за участие в семинара е 40 евро, което включва всички консумативи за работата на екипите, както и храна и напитки за периода на събитието. Организаторите са предвидили преференциални цени за по-ранни регистрации, както и специални цени за студенти. За повече информация и записвания за участие, можете да посетите страницата на събитието в София: http://sofia.startupweekend.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *